6 października odbył się w naszej szkole konkurs „Najlepszy w zawodzie kucharz”. Tegoroczny temat wiodący to: „Drób w roli głównej”. Młodzież w ciągu 2 godzin miała za zadanie przygotować danie główne wraz z dodatkami. W konkursie wzięło udział 10 uczniów. Jury w składzie Jacek Dudka, Nikoleta Dziadek oraz Karolina Obracaj miało trudne zadanie, by wyłonić najlepszą potrawę. Poziom konkursu był bardzo wysoki, a potrawy wyśmienite!

 

 

 

 

Nagrody otrzymali:

I miejsce Izabela Piwowarczyk -kl. 3 TŻG

II miejsce Marcin Kunc- kl. 4 GA

III miejsce Maja Kornatek, Paweł Jaskulla -kl. 4 GA

Wyróżnienie za najlepszą aranżację otrzymał Dominik Oramus -kl. 4 GA

Dziękujemy wszystkim darczyńcom za ufundowanie nagród:

  • Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy

  • Jacek Dudka

  • Urząd Miasta Cieszyn

  • BHP Niedzielscy Sp.zo.o

  • Czekoladziarnia Mount Blanc w Wiśle

Jury dziękujemy za współpracę, a młodym kucharzom życzymy samych sukcesów!

Katarzyna Kimszal

 

AP