Kolejny nasz wspaniały uczeń, Szymon Świńczyk z klasy 3TŻP

Uczy się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych,

realizuje swoje pasje kulinarne i poznaje tajniki sztuki gastronomicznej.

 

Oprócz wypełniania obowiązków szkolnych ma wiele innych zainteresowań.

Tylko w pierwszym półroczu tego roku szkolnego uczestniczył w projekcie INTERREG V-A Republika Czeska - Polska:

Innowacje w zakresie kształcenia i szkolenia zawodowego dla rynku pracy", w kursie sommelierskim w Ostrave, poszerzając swoje umiejętności zawodowe.

Był również uczestnikiem Ogólnopolskiego konkursu dla młodzieży szkół spożywczych „Zboża najwyższej jakości. Powrót do zbóż pradawnych"

Prywatnie jest członkiem Rady Parafialnej w Drogomyślu.

 

Zawodnikiem LKS Błyskawica Drogomyśl, jest to liga okręgowa z dużymi aspiracjami do 4 ligi.

Treningi odbywają się 3 x w tygodniu a mecze w sobotę.

Pracuje w restauracji „Pod Borem” w Ochabach

Po szkole planuje kontynuować grę w klubie sportowym i chce podjąć studia w kierunku Dietetyka.

 

 

Anna Petrek