Kolejny nasz wspaniały uczeń, Szymon Świńczyk z klasy 3TŻP
Uczy się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych,
realizuje swoje pasje kulinarne i poznaje tajniki sztuki gastronomicznej.
Oprócz wypełniania obowiązków szkolnych ma wiele innych zainteresowań.
Tylko w pierwszym półroczu tego roku szkolnego uczestniczył w projekcie INTERREG V-A Republika Czeska - Polska:
Innowacje w zakresie kształcenia i szkolenia zawodowego dla rynku pracy", w kursie sommelierskim w Ostrave, poszerzając swoje umiejętności zawodowe.
Był również uczestnikiem Ogólnopolskiego konkursu dla młodzieży szkół spożywczych „Zboża najwyższej jakości. Powrót do zbóż pradawnych"
Prywatnie jest członkiem Rady Parafialnej w Drogomyślu.
Zawodnikiem LKS Błyskawica Drogomyśl, jest to liga okręgowa z dużymi aspiracjami do 4 ligi.
Treningi odbywają się 3 x w tygodniu a mecze w sobotę.
Pracuje w restauracji „Pod Borem” w Ochabach
Po szkole planuje kontynuować grę w klubie sportowym i chce podjąć studia w kierunku Dietetyka.
Anna Petrek