Gastronomiczne przygotowania do Świąt Wielkiej Nocy w toku…
W tym duchu 11 kwietnia br. W Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych odbył się wielkanocny konkurs dekorowania wyrobów cukierniczych „Baby, babki, mazurki…”. W konkursie wzięli udział uczniowie klas gastronomicznych. Cieszy nas liczny udział uczniów w cukierniczych zmaganiach oraz pomysłowość w tworzeniu własnych wypieków.
W wyniku głosowania nauczycieli i uczniów zostały nagrodzone prace uczniów:
I miejsce – Wiktoria Boruta, kl. 1 cks
II miejce – Agata Pilch, kl. 1 cks
III miejsce – Wiktoria Pieter, kl. 1 ksc
Ponadto juzy zawodowe przyznało nagrody za szczególne wyczucie dekoracji. Wyróżnienie otrzymali:
Karolina Gwizdała i Mateusz Sobczak z kl. 2thż oraz Kamila Konieczny z kl. 1ka
Wszystkim uczestnikom i uczniom nagrodzonym serdecznie gratulujemy!!!
organizator konkursu i opiekun uczniów: Dorota Przyłęcka
AP