Karolina Gwizdała, nasza wspaniała uczennica. Uczęszcza do 2 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych, zdobywa wiedzę, umiejętności i kompetencje z zakresu:
- przygotowywania, dekoracji i wydawania potraw oraz napojów
- planowania jadłospisów zgodnie z zasadami zdrowego i racjonalnego żywienia;
- organizacji imprez okolicznościowych i usług cateringowych
- obsługi specjalistycznych programów komputerowych
- obsługi nowoczesnych urządzeń gastronomicznych do przygotowywania i serwowania potraw
- projektowania i aranżowania wnętrza sal konsumpcyjnych
- prawidłowego obsługiwania konsumenta
- stosowania nowoczesnych metod zarządzania i marketingu
- biegłego posługiwania się językami obcymi (angielskim, niemieckim/ francuskim)
- organizowania produkcji gastronomicznej,
- prowadzenia własnej działalność gospodarczej
Zapewne pamiętacie jej pięknie zdobione pierniki czy chatkę z bożonarodzeniowego konkursu. Teraz, w piątek, tak po zajęciach w szkole zrobiła dla bliskich tort. Robi to ponieważ to kocha, to jej pasja, lubi eksperymentować i rozwijać się, dzięki temu ma w przyszłości dużą szansę robić to co lubi ! i zarabiać całkiem niezłe pieniądze ! Wiecie jak to jest: "Jak ktoś coś robi z pają to o pieniądze się nie musi martwić"
Anna Petřek
Sekcja Gastronomiczna