6 października odbył się w naszej szkole konkurs „Najlepszy w zawodzie kucharz”. Tegoroczny temat wiodący to: „Drób w roli głównej”. Młodzież w ciągu 2 godzin miała za zadanie przygotować danie główne wraz z dodatkami. W konkursie wzięło udział 10 uczniów. Jury w składzie Jacek Dudka, Nikoleta Dziadek oraz Karolina Obracaj miało trudne zadanie, by wyłonić najlepszą potrawę. Poziom konkursu był bardzo wysoki, a potrawy wyśmienite!
Nagrody otrzymali:
I miejsce Izabela Piwowarczyk -kl. 3 TŻG
II miejsce Marcin Kunc- kl. 4 GA
III miejsce Maja Kornatek, Paweł Jaskulla -kl. 4 GA
Wyróżnienie za najlepszą aranżację otrzymał Dominik Oramus -kl. 4 GA
Dziękujemy wszystkim darczyńcom za ufundowanie nagród:
-
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
-
Jacek Dudka
-
Urząd Miasta Cieszyn
-
BHP Niedzielscy Sp.zo.o
-
Czekoladziarnia Mount Blanc w Wiśle
Jury dziękujemy za współpracę, a młodym kucharzom życzymy samych sukcesów!
Katarzyna Kimszal
AP